reserveren vanaf 7 pers.

Over het schip Groningen

In het gezellige centrum van Groningen ligt 't Pannekoekschip, een origineel getuigde twee-mast zeilklipper, gebouwd in 1908 op de beroemde scheepswerf van Wed. v. Duyvendijk in Lekkerkerk. Met z'n 43 meter lengte en z'n trotse 23 meter hoge masten is de "Verandering" een van de grootste klippers ooit gebouwd in Nederland. Met z'n machtige zwaarden en het prachtige lofwerk op de boeg ligt hij nu na 80 jaar trouwe dienst als zeilvaartschip te pronken aan het gezellige Schuitendiep in Groningen met in z'n 350 tons ruimen een gezellig pannenkoek restaurant.

Of je nu in het ruim zit, aan het zwaard of aan stuurboord, in de machinekamer of midscheeps, overal proef je die typische sfeer van een zeilschip. Vooral in de machinekamer is het alsof je de imposante motor, welke een van de eerste Deutz VM dieselmotoren is, gebouwd in 1928, nog hoort stampen.


Met z'n nostalgisch interieur is 't Pannekoekschip de ideale gelegenheid voor uw uitstapje, verjaardagspartijtje of gezelschap. Uit onze originele menukaart kunt u een keuze maken uit meer dan 100 soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken.

 

's Zomers hebben wij een uitgebreid terras met een prachtig uitzicht op het Schuitendiep.